Kőzetgyapot légáteresztő
Homlokzati hőszigetelő rendszer

A homlokzatok szigetelésének fontos célja a fűtésszámlák csökkentése. A kőzetgyapot kiváló hőszigetelő képességének köszönhetően a falakon fellépő hőveszteség minimalizálható, másképp szólva a fűtött levegő az épületen belül marad. A kőzetgyapot szigetelés ezen felül megfelelő hangszigetelést és tűzvédelmet is nyújt - ezek szintén fontos tényezők a homlokzatok szigetelésekor. A kőzetgyapot hangszigetelő tulajdonságával biztosítható, hogy a nem kívánt utcai zajok az épületen kívül maradjanak, ezáltal biztosítva a csendes, nyugodt körülményeket az épületen belüli pihenéshez vagy munkavégzéshez. A kőzetgyapot olvadási pontja 1000 °C feletti, emiatt egy esetleges tűzesetkor védi az épület szerkezetét, gátolja a lángok terjedését, ezáltal értékes többletidőt biztosít a bent lévő emberek és értékek mentéshez.

A kőzetgyapot légáteresztő hőszigetelés előnyei

  • A kőzetgyapot páraáteresztő képessége sokkal jobb, mint a polisztirolé. A szálas anyagszerkezetben a vízpára akadálytalanul mozoghat. Gyakorlatilag azt lehet mondani, hogy nincs penészedés a kőzetgyapottal megfelelően szigetelt családi házakban.
  • Hangszigetelése is jobb a polisztirolnál, mert a sűrű szálszerkezet jobban elnyeli a hangokat, mint a polisztirolhab. Csendes kertvárosi környezetben ez természetesen nem meghatározó előny, de forgalmas utak mentén lévő családi házak szigetelésénél bizony nagy jelentősége lehet a homlokzat jobb hangszigetelésének is.
  • A kőzetgyapot nem ég, ásványi, természetes alapanyagainak köszönhetően olvadáspontja 1000 Celsius fok felett van. Ezért egy esetleges tűznél gátolja a tűz terjedését, és védi a falat. Az expandált polisztirol hablemez ezzel szemben – önkioltóan ugyan -, de csepegve ég. A tárgyilagossághoz azonban hozzátartozik az is, hogy szakszerű szigetelésnél, a „pont-perem” módszert lelkiismeretesen alkalmazva a polisztirol táblák ragasztásakor, a szélükön teljesen bekent táblák mögött nem lesznek olyan légrések, amelyek egy esetleges lakástűznél segítenék a lángok terjedését. Tehát a polisztirol is biztonságos homlokzati hőszigetelő anyag szakszerű kivitelezéssel.

Kőzetgyapot homlokzati hőszigetelő rendszer új épületekre és felújításokra

  • Jelentős fűtési költség megtakarítás
  • Kellemes klíma a lakásban, egyenletes hőmérséklet eloszlás
  • Vékonyabb falszerkezet, aminek révén akár 4 m²-t is elérheti a lakótér megtakarítás
  • Egyszerű, könnyű kivitelezés
  • Környezetbarát megoldás

Kérje ingyenes ajánlatunkat
Még ma!

Kérje ajánlatunkat kötöttségek nélkül!
Ajánlatot szeretne kérni? Kőzetgyapot légáteresztő homlokzati hőszigetelő rendszert keres? Mi kiszámoljuk Ön helyett!

Kérjük töltse ki és küldje el a lenti űrlapot, kollégánk néhány órán belül válaszolni fog!