Revco Silicate
Díszítő, színező vékonyvakolat

Silicat350

A VARIOmax SZILIKÁT Spachtel vakolat alkalmas régi és új épületek külső, illetve belső falazatainak díszítésére, valamint kőzetgyapotos homlokzati hőszigetelő rendszerek fedővakolására. Műemléki épületek optimális bevonata. Jól kapcsolódó vegyi kötést képez mészcement ásványi alap felületeken.

Gyárilag előkevert, káli vízüveg kötőanyagú. Kvarc töltőanyagú (1,5mm-es), spachtel (kapart) textúrával. Kvarc töltőanyagú (2mm-es), struktúra (gördülő szemcsés). UV. sugárzásnak ellenálló pigmenteket és tulajdonság javító adalékokat tartalmazó vödrös kiszerelésű vékonyvakolat, mely a VARIO színkártya meghatározott színeiben kapható.

  • Gyárilag előkevert
  • Káli vízüveg kötőanyagú
  • Kvarc töltőanyagú (1,5mm-es), spachtel (kapart) textúrával
  • Kvarc töltőanyagú (2mm-es), struktúra (gördülő szemcsés)
  • UV. sugárzásnak ellenálló pigmenteket és tulajdonság javító adalékokat tartalmaz
  • Vödrös kiszerelésű vékonyvakolat
  • A VARIO színkártya meghatározott színeiben kapható

Revco Silicate
Színválaszték

"!" jellel jelölt színeink HBW (fényvisszaverő képesség) 25-ös érték alatti színek! Homlokzati hőszigetelő rendszer színének kiválasztásakor fokozott elővigyázatossággal járjunk el, semmiképpen ne válasszunk túl sötét színeket. Hőszigetelőrendszerekhez 25-ös érték alatti színek használatát nem javasoljuk! Felhívjuk figyelmüket, hogy szavatosságot abban az esetben vállalunk, ha megfelelő HBW értékű szín került kiválasztásra, illetve egy adott terméknél a választott színt a színkártya elérhetőként jelöli. Felhívjuk figyelmed, hogy a monitoron megjelenő szín jelentősen eltérhet a valódi színtől, ugyanakkor a kiküldött minta, megegyezik az eredeti anyaggal, hiszen abból készül!

Elérhető felületi mintázat
Struktúra

gordulo-szemcses-2mm

Struktúra (gördülő szemcsés) 2mm

spachtel-kapart-1.5mm

Spachtel (kapart) 1,5mm

Műszaki
Tájékoztató

Alkalmazási terület

A VARIOmax SZILIKÁT Spachtel vakolat alkalmas régi és új épületek külső, illetve belső falazatainak díszítésére, valamint kőzetgyapotos homlokzati hőszigetelő rendszerek fedővakolására. Műemléki épületek optimális bevonata. Jól kapcsolódó vegyi kötést képez mészcement ásványi alap felületeken.

Alapfelület jellemzői

Az alapfelület por- és szennyeződésmentes, valamint teljes rétegvastagságában száraz legyen. Vakolt felület és beton falazat esetén az alapfelület legyen terhelhető, mozgás- és zsugorodásmentes. A felületnek simítottnak vagy gletteltnek kell lennie. A meglazult, sérült rétegeket, festékmaradványokat távolítsuk el, majd a felületen lévő hibákat az alapozást megelőzően javítsuk ki. Ugyanakkor ügyeljünk arra, hogy a javított részek a már meglévő felülettel azonos struktúrájúak legyenek. A már előzetesen díszítő vakolattal ellátott (pl. kőporos) falfelületek vékonyvakolattal történő felújítása előtt kérjük ki szakértő véleményét. Amennyiben a szerkezet tartós nedvességterhelésnek van kitéve, a vakolat nem alkalmazható.

Előkészítés

Nagy nedvszívású alapfelület - mint régi vakolat, pórusbeton vagy hőszigetelő alapvakolat - esetén az alapozó felhordása előtt ajánljuk a SZILIKÁT falimpregnáló használatát. A falfelület alapozását a vakolás előtt 24 órával végezzük el. Ügyeljünk az alapozó egyenletes felhordására, illetve arra, hogy az alapozó teljesen szilárd legyen. A termék természetes eredetű ásványi anyagokat tartalmaz, ezért utórendelésnél, illetve különböző töltésdátumú vödröknél árnyalatnyi színeltérés lehetséges. Az épület egyes oldalain azonos töltésdátumú anyagot használjon, vagy a különböző töltésdátumú vödröket egy nagyobb edényben keverje össze. Utórendelés mindig a korábbi vásárlás helyszínén történjen. A mintaanyagokon lévő színek tájékoztató jellegűek, melyekért a Revco színhűséget vállal, de a teljes színazonosság nem garantálható. A munkálatok megkezdése előtt, az anyagszükséglet meghatározása alapján készítsük ki az egybefüggő falfelülethez szükséges mennyiséget. Fúrógépbe fogott keverőszárral keverjük fel a vödrök tartalmát és ellenőrizzük a vödrök peremére nyomtatott azonosítókat. A bevonandó felületek környezetét, különösen az üveget védeni kell. A szerszámok közvetlenül a használat után vízzel tisztíthatók.

Alapozás

Kizárólag SZILIKÁT vakolatalapozóval! FIGYELEM! Mindig a színező vakolat színével megegyező alapozót használjunk!

Felhordás

Eszközök: rozsdamentes glettvassal vagy szórópisztollyal

Eldolgozás: A rozsdamentes glettvassal egyenletesen felhordott vékonyvakolatot műanyag simítóval dör-zsöljük el. A dörzsölés iránya „körkörös”. A felhordott anyagmennyiséget a szemcsenagyság határozza meg, mind a többletanyag, mind a kevés anyag strukturális különbséget okoz. A műanyag simítón jelentkező több-letanyagot mindig vegyük le. A felületet az elszürkülés elkerülése végett ne simítsuk túl sokáig. Ügyeljünk arra, hogy a vékonyvakolást folyamatosan végezzük, mert túlzott várakozáskor az anyag kötése megindul, és az összedolgozhatóság csökken. Munkahézagot színhatár képzésnél szalagozással, vagy az élek mentén képezzünk. Ne alkalmazzuk az anyagokat erős napsütésben, esőben, fagyban és erős szélben, mert ezek a száradási és felhordási idő alatt repedéseket okozhatnak.

Műszaki adatok

Anyagszükséglet: 1,5 mm 2,5 kg/m2
Szórópisztollyal történő felhordáskor az anyagszükséglet 30-50%-kal csökken. 
A megadott anyagszükségletek sima alapfelületre vonatkoznak. Durvább felületek anyagigényét célszerű a helyszínen ellenőrizni. Anyagszükséglettel kap-csolatos felelősséget nem áll módunkban átvállalni.

Hígítás: max. 2 % vízzel

Színezés: 
Gyárilag előkeverve a VARIO színkártya meghatározott színeiben.

Hőmérséklet: 
A levegő és a falfelület hőfoka is +8°C–25°C között legyen!

Teljes száradási idő: 10 óra
A megadott értékek 20 °C- on, és 42 % -os relatív páratartalom mellett értendők. Az időjárás változásával (alacsony hőmérséklet, magas páratartalom) a száradási idő jelentősen megnőhet.

Felülfestés: 24 óra múlva. 
A vakolatok átfestése során a struktúra megváltozik!

Tisztíthatóság: 
Finom szőrű kefével és tiszta vízzel tisztítható. Kerülje mindenféle mosó- és tisztítószer használatát!

Tárolás: 
Eredeti bontatlan csomagolásban, fagymentes helyen, 1 évig. A vödröket a használat után gondosan le kell zárni!

Fajsúly: 1,85 kg/l

Sűrűség (20°C-on): 1,85 g/cm3

Nem illó rész: 85 % (m/m)(105 °C-on, 3 óra)

Kiszerelés: 15 kg

Tűzveszélyességi osztály: Nem tűzveszélyes. E tűzveszélyességi osztályba sorolva

Engedély: CE: EN15824

Tudnivalók

A száradó anyagot óvni kell közvetlen napsütéstől, huzattól, fagytól, csapó esőtől 30°C fölötti hőmérséklettől. A szerszámokat, a keverő edényt használat után, az elcsöppent anyagot azonnal le kell mosni, mert az anyag száradás után csak mecha-nikai úton távolítható el. Ügyeljünk arra, hogy bőrre, szembe ne kerüljön, ha mégis előfordul bő vízzel mossuk le, szükség esetén forduljunk szakorvoshoz. A mintaanyagokon, színkártyákon lévő színek tájékoztató jellegűek, melyekért a Revco színhűséget vállal, de a teljes színazonosság nem garantálható.

Ajánlatkérés
Revco Silicate - Díszítő, színező vékonyvakolat

Kérje ajánlatunkat kötöttségek nélkül!
Ajánlatot szeretne kérni? Homlokzati vakolatrendszert keres? Mi kiszámoljuk Ön helyett!

Kérjük töltse ki és küldje el a lenti űrlapot, kollégánk néhány órán belül válaszolni fog!